شیشه یکی از پرمصرف ترین انواع مصالح موجود در دنیای ساخت و ساز است. در نمای بیرونی و داخلی ساختمان به عنوان درب و پنجره مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع از مصالح ضمن این که به خوبی قادر به تامین نور مورد نیاز ساختمان هستند، نقش بسیار کلیدی را هم در جلوه بصری ایفا می کنند. به همین دلیل روز به روز شاهد حضور شیشه در طرح و رنگ های متنوعی در بازار هستیم. شیشه مانند هر وسیله دیگر ممکن است که دچار ترک و شکستگی شود و یا این که عده ای مایل اند از مدل های جدیدتری استفاده کنند از این رو باید مورد تعویض قرار بگیرد. عده ای تصور می کنند که تعویض شیشه پنجره کاری آسان است اما باید بگوییم که این امر نیز قاعده خاص خود را دارد و کوچکترین اشتباه می تواند منجر به آسیب دیدگی خطرناکی شود. بر همین اساس این پست را منتشر نمودیم تا شما سروران گرامی را بیشتر با نحوه و مراحل تعویض شیشه آشنا نماییم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص پیشنهاد می کنیم تا انتهای مطلب با جهان نما گلس همراه شوید.

مراحل تعویض شیشه پنجره
تعویض شیشه پنجره از جمله کارهایست که خیلی از افراد آن را بارها و بارها تجربه می کنند چرا که شیشه جزء متریال بسیار حساس است و برخی از آن ها با کوچک ترین ضربه ترک برمی دارد و یا می شکند. اما گاهی اوقات دلیل تعویض شیشه، شکسته شدن نیست، بلکه فرد می خواهد از مدل و طرح های جدیدتری استفاده نماید. از این رو برای جایگزین کردن نیاز به تعویض دارد. تعویض هر دلیلی که داشته باشد باید با مهارت و دقت کافی انجام بگیرد در غیر این صورت تکه های تیر و برنده می تواند افراد را با آسیب دیدگی هایی مواجه نماید. برای تعویض شیشه پنجره می توان مراحل زیر را به دقت انجام داد:

اگر شیشه پنجره شکسته شده باشد باید حتما از دستکش استاندارد استفاده نمایید. هیچ وقت بدون دستکش برای تعویض شیشه اقدام نکنید. خرده های شیشه که لبه هایی تیز و برنده دارند می توانند صدمات جبران ناپذیری به دستتان بزنند.
در مرحله بعدی توجه به فریم پنجره است. فریم می تواند به صورت آهنی، آلومینیومی، UPVC، چوبی و … باشد. بعضی از قاب ها به راحتی از پنجره جدا می شوند. اما برخی دیگر در بطن پنجره کار گذاشته شده اند که بیرون آوردن آن ها قدری سخت است.
اگر شیشه شکسته باشد و تکه هایی از آن بر روی پنجره باقی مانده باشد، باید از بالا به سمت پایین قاب شروع به بیرون آوردن شیشه ها کنید. اگر این کار را از قسمت پایین انجام دهید موجب ریزش شیشه های بالا می شود که بسیار خطرناک هم هست.
اگر شیشه سالم است و هدف شما از تعویض آن جایگزین کردن با مدل های جدید باشد می توانید بدون این که شکسته شود آن را بیرون بیاورید. البته این سالم ماندن شیشه تا درصد زیادی بستگی به فریم پنجره دارد.
پس از بیرون آوردن شیشه ها نوبت به تمیز کردن زوار پنجره از خورده شیشه است. برای این کار زوار را باید به گونه ای که آسیب نبیند بیرون آورد. با استفاده از چکش غیر فلزی و یا انتهای پیچ گوشتی می توان زوار را جدا کرد. باز کردن زوار کاملا بستگی به جنس آن دارد.
بعد از جدا کردن زوار باید محل قرار گیری شیشه ها به خوبی تمیز و صاف شوند.
در پایان هم شیشه ای را که خریداری نموده اید می توانید در فریم قرار دهید و سپس آن را به محل خود یعنی روی پنجره قرار دهید. تا زمانی که پیچ های فریم محکم نشده اند نباید شیشه را رها کنید.
تعویض شیشه پنجره معمولی
برای تعویض شیشه پنجره معمولی می توانید همان مراحلی را که در بخش قبل اشاره نمودیم مو به مو اجرا کنید. در پنجره های معمولی، در بیشتر موارد شیشه با استفاده از چسب و یا خمیر مخصوص به قاب می چسبد. اگر بدین صورت باشد شما کار چندان سختی ندارید و با اندکی دقت می توانید شیشه را سالم و تمیز بیرون بیاورید. بدون جدا کردن قاب از پنجره می توان چسب و یا خمیر اطراف شیشه را با پیچ گوشتی از بین برد. بعد از بیرون آوردن شیشه باید اطراف قاب را تمیز کرد تا شیشه جدید به راحتی جایگزین گردد.

عوض کردن شیشه پنجره آلومینیومی
یکی از انواع متریال های کاربردی و پرمصرف در صنعت درب و پنجره، آلومینیوم است. این متریال به دلیل برخورداری از ویژگی های منحصر به فردی همچون مقاومت در برابر رطوبت، پوسیدگی، زنگ زدگی و ایجاد جلوه بصری از محبوبیت بالایی در بازار برخوردار است. همچنین سبک بودن آن موجب شده تا به طور گسترده ای برای پنجره های ساختمانی مورد استفاده قرار بگیرد. فریم از طریق پیچ به پنجره آلومینیومی متصل می گردد. از این رو شیشه را به راحتی با باز کردن پیچ ها می توان بیرون آورد. در این نوع از پنجره ها می توان بدون این که به طور کامل زوار را از پنجره جدا کرد تنها با شل نمودن پیچ ها و آزاد نمودن مقداری فضا به راحتی می توانید فرایند بیرون آوردن شیشه را انجام داد. دوباره با بستن پیچ ها، بدون این که زوارها دچار به هم ریختگی شوند می توان شیشه جدید را جایگزین نمود.

تعویض شیشه پنجره آهنی
آلیاژ آهن نیز از دیگر متریال پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز است. آهن در درب و پنجره های ساختمان به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. اگر خواستید شیشه پنجره آهنی را عوض نمایید باید این کار را با نهایت دقت و احتیاط انجام دهید تا با مشکلی مواجه نشوید. برای این امر می توانید به دو صورت عمل کنید؛ اول این که بدون جدا کردن فریم از پنجره، اطراف شیشه که با چسب و یا خمیر پوشیده شده را تمیز کنید و از سمت بالا به پایین شروع به بیرون آوردن نمایید. اگر می خواهید فریم را بیرون بیاورید با باز نمودن پیچ و لولاهای موجود می توانید به راحتی کار تعویض شیشه را انجام دهید.
عوض کردن شیشه پنجره UPVC
از به روزترین و جدیدترین انواع پنجره های ساختمانی، UPVC است. این نوع از پنجره ها اگر به خوبی نصب شوند می توانند تا سال های زیادی عمر نمایند. پنجره های UPVC علاوه بر دوام بالا از جلوه بصری زیبایی نیز برخوردار هستند و استفاده از آن ها نمای شکیل و مدرنی به ساختمان می بخشد. برای تعویض شیشه پنجره UPVC بایستی تمام نکات ایمنی را به دقت رعایت نمود. در ضمن این نوع از پنجره ها برخلاف نوع آهنی بدون پیچ هستند و تنها با یک کاردک می توان فرایند تعویض شیشه را انجام داد.

قیمت تعویض شیشه پنجره
تعویض شیشه پنجره مانند هر کاری دیگر اگر توسط افراد متخصص انجام بگیرد نیاز به دستمزد و اجرت دارد. قیمت تعویض شیشه پنجره بسته به فاکتورهای مختلفی همچون نوع پنجره، سختی کار، میزان کار، متراژ و … متغیر است. به عنوان مثال هر چه سختی کار بیشتر باشد، متقاضی باید هزینه بیشتری را صرف تعویض نماد. به طور کلی قیمت ها بر اساس تعرفه های اعلامی و همچنین به صورت متری بیان می گردد.

عوض کردن شیشه پنجره در تهران
تعویض شیشه پنجره بایستی با نهایت دقت و رعایت نکات ایمنی انجام بگیرد چرا که می تواند با آسیب های جبران ناپذیری همراه باشد. عده ای از افراد خود اقدام به تعویض می کنند اما در برخی موارد به دلیل سختی کار و دسترسی دشوار، عده ای ترجیح می دهند کار تعویض را به افرادی که در این زمینه مشغول به فعالیت هستند بسپارند. در همین راستا، جهان نما گلس با برخورداری از کادری مجرب و متخصص این آمادگی را دارد تا با قیمتی مقرون به صرفه شیشه پنجره ساختمان شما عزیزان را به شکلی کاملا حرفه ای تعویض نماید.