امروزه در صنعت شیشه سازی تحولی بزرگی به وجود آمده و روز به روز نیز هم مدل های جدیدتری به بازار عرضه می شوند. هر کدام از انواع مدل های موجود ویژگی و مزایای خاص خود را دارند و متناسب با نوع محیط مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از انواع مدل های جدید شیشه، نوع سکوریت است که به دلیل برخورداری از ضریب ایمنی بالا و جلوه بصری زیبا از پرکاربردترین شیشه های موجود در بازار به شمار می رود. برای برخی از کاربران این سوال مطرح می شود که تفاوت شیشه سکوریت و شیشه معمولی در چیست؟. در ادامه این مطلب از سایت جهان نما گلس قصد داریم تا با پرداختن به ویژگی و کاربردهای سکوریت و معمولی، به تفاوت بین این دو بیشتر پی ببریم. لطفا تا انتها ما را همراهی بفرمایید.

آشنایی با انواع شیشه
قبل از این که به تفاوت شیشه سکوریت و شیشه معمولی بپردازیم، می خواهیم قدری در مورد شیشه و انواع آن صحبت نماییم. شیشه همان شیء که ما هر روز آن را در اطراف خود می بینیم، در واقع ماده ای جامد، بلوری شکل و شکننده است. بر حسب مقاومت، شکل ظاهری، کاربرد و … به انواع مختلفی همچون شیشه مشجر، فلوت، آینه ای رنگی، مات شونده برقی، مسلح، پیرکس، دو جداره، نشکن و سکوریت تقسیم می شود. شیشه ها با توجه به کاربردی که دارند در محیط های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند.
بین شیشه سکوریت و شیشه معمولی چه تفاوتی وجود دارد؟
وجود یکسری تفاوت بین شیشه سکوریت و معمولی موجب شده که این دو برای کاربری های مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند. اما از عمده تفاوت بین این دو شیشه می توان اشاره ای به موارد زیر نمود:

از نظر شیوه تولید و ساخت
از عمده تفاوت بین شیشه سکوریت و معمولی می توان به نحوه ساخت آن ها اشاره کرد. شیشه سکوریت مراحل اضافه تر از شیشه معمولی دارد. یعنی شیشه سکوریت از اعمال یکسری فرایند و مراحل بر روی شیشه معمولی به وجود می آید. وقتی که شیشه معمولی ساخته شد آن را مورد فرایند حرارتی (700 تا 800 درجه سانتیگراد) قرار می دهند تا در نهایت شیشه سکوریت به وجود آید.
از نظر مقاومت بالا
از دیگر تفاوت بین شیشه سکوریت و معمولی استحکام و ضریب ایمنی این دو می باشد. شیشه سکوریت در مقایسه با شیشه معمولی 7 برابر مقاوم تر است. این مقاومت و ضریب ایمنی بالا در برابر فشار و ضربه موجب شده در کاربری های گوناگونی به خصوص بخش هایی که تامین امنیت آن ها حائز اهمیت است مورد استفاده قرار بگیرد. سکوریت همچنین در برابر حرارت و گرما نیز بسیار مقاوم است طوری که در مقایسه با شیشه معمولی می تواند 3 برابر بیشتر شوک های ناشی از افزایش و یا کاهش دما را تحمل نماید. این تفاوت در مقاومت را نیز می توان به نحوه تولید و ساخت آن ها نسبت داد. بعد از این که شیشه سکوریت تحت تاثیر فرایند حرارتی قرار گرفت آن را با باد سرد نیز خنک می کنند. این هوای سرد ابتدا از قسمت بیرونی شروع می شود و سپس به بخش داخلی می رود. این امر موجب می گردد تا مقاوت شیشه به طرز چشمگیری افزایش یابد.
از نظر الگوی شکسته شدن
نحوه شکسته شدن از دیگر تفاوتی است که بین این دو شیشه می تواند وجود داشته باشد. شیشه معمولی خیلی ساده و با کوچکترین تلنگر شکسته می شود. در ضمن َشکستگی آن نیز به صورت تکه های ریز و بزرگ با لبه های بسیار تیز و برنده است که می تواند به افراد آسیب برساند. اما سکوریت ضمن مقاوم بودن در برابر ضربه، در صورت شکسته شدن نیز حالتی پودری دارد و به تکه های بسیار ریز با لبه های گرد تبدیل می شود. این طور شکسته شدن هیچ گونه آسیبی را هم در پی ندارند از این رو کاملا ایمن می باشد.

از نظر نحوه برش و آماده سازی
از دیگر تفاوت شیشه سکوریت و شیشه معمولی می توان به نحوه برش و آماده سازی آن اشاره نمود. شیشه معمولی پس از این که ساخته شد می توان در اندازه های دلخواه برش داد و مجددا به اشکال مختلف درآورد. این در حالی است که شیشه سکوریت قبل از این که به کوره برود و فرایند حرارتی بر روی آن صورت بگیرد بایستی برش داده شود. چرا که هر گونه برش و تغییر بر روی آن می تواند موجب تخریب شیشه گردد. از این رو باید از قبل طرح و اندازه مد نظر بر روی شیشه سکوریت انجام بگیرد.
از نظر قیمت
از دیگر تفاوت های بین دو شیشه سکوریت و معمولی قیمت است. شیشه سکوریت به دلیل متفاوت بودن مرحله ساخت، تولید و ویژگی با قیمت بالاتری به بازار عرضه می گردد.

از نظر وزن
شیشه سکوریت با وجود این که مقاوم است اما در مقایسه با شیشه معمولی وزنی سبک تر دارد. ضخامت سکوریت بر اساس استانداردهای موجود ساخته می شود و حالتی یکنواخت تر دارد.
کلام پایانی
در این مقاله به بیان تفاوت شیشه سکوریت و شیشه معمولی پرداختم. شیشه سکوریت هم ضریب ایمنی بالایی دارد و هم این که از ظاهری زیبا برخوردار می باشد. از این رو جزء پرکاربرد ترین شیشه های موجود در بازار است. چنانچه قصد خرید انواع شیشه به خصوص نوع سکوریت را دارید می توانید با کارشناسان با تجربه ما در جهان نما گلس مشورت نمایید.